AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

Digitális Agrártájoló: rekordszámú kiállítóval várták a jelen és a jövő agrár-szakembereit Mosonmagyaróváron

  • kedd, 28 május 2024 18:32

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán április 10-én rendezték az idei Digitális Agrártájolót, a térség egyik legfontosabb agráreseményét.

A közel 50 kiállító között a szektor legjelentősebb piaci szereplői, valamint az egyetem kutatási és oktatási egységei is megtalálhatók voltak. A program célja, hogy a jövő fiatal agrárgenerációja megismerje és alkalmazni tudja a digitalizációra és a precíziós gazdálkodásra épülő megoldásokat az élelmiszer-előállítás teljes folyamatában.

A nap szakmai programjában többek között a mezőgazdaságot segítő digitalizáció és a jövő smart farmjai álltak a középpontban, a kiállítás pedig nemcsak a vállalkozások bemutatkozásának terepe volt, de kitűnő alkalmat is adott a jelen és a jövő agrár-szakembereinek párbeszédére.

A programon az egyetem hallgatóin kívül a Dunántúl több középiskolájából és a Felvidékről összesen 100 középiskolás és az őket kísérő pedagógusok is ellátogattak az eseményre, valamint sokan a térség agrárszakemberei közül.

Dr. Drucskó Zoltán az esemény egyik aranyfokozatú támogatója, az IKR Agrár Kft. ügyvezető kabinetének titkára kifejtette, az IKR és az AGROTEC Magyarország Kft. márciustól „Precíziós termelés nagyvállalati környezetben” elnevezéssel nagy népszerűségnek örvendő fakultatív tantárgyat indított az egyetemen. Kiemelte, ezzel is hozzá kívánnak járulni az intézmény azon törekvéséhez, hogy a jövő kihívásaira válaszolni tudó, elméleti és gyakorlati tudással egyaránt rendelkező szakembereket adjon a szektornak.

Czuppon Benedek negyedéves agrármérnök hallgató szerint azért fontos ez a program, mert „számos olyan mezőgazdasági profilú céggel találkozhatok, amelyeknél később akár munkahelyemet is megtalálhatom. Több standnál is korábban végzett hallgatótársak állnak, ami pluszmotivációt jelent” – fogalmazott.

Forrás: www.uni.sze.hu/post/digitális-agrártá-joló-rekordszámú-kiállítóval-várták-a-jelen-és-a-jövő-agrárszakembereit-a-szécheny 

Bővebb információk a karról: ovarikar.sze.hu

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: www.facebook.com/AgrarvilagMagazin