AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

Az Innováció élvonalában!

  • szerda, 24 április 2024 10:31

2024-ben az Agrova Kft. nyerte el „A Magyar Növénytermesztésért Termék Nagydíjat”!

A Phylazonit a fenntartható növénytermesztés élharcosa, újabb nagy lépést tett előre az innováció és a kiválóság útján azzal, hogy elnyerte a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazdasági Napok keretében meghirdetett pályázat legmagasabb és legrangosabb díját, A Magyar Növénytermesztésért Termék Nagydíjat. A vállalat által kifejlesztett speciális mikrobiológiai talajoltó készítmények egyedi megközelítésükkel és kiemelkedő hatékonyságukkal forradalmasítják a növénytermesztést, miközben hozzájárulnak a gazdaságos és fenntartható mezőgazdaság megteremtéséhez.

Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazdasági Napok az elmúlt évtizedek során az egyik legmeghatározóbb eseménnyé vált a magyar mezőgazdasági szektorban. Idén, a rendezvény 31. alkalommal kerül megrendezésre 2024. május 2-4. között Hódmezővásárhelyen, amit 2024. április 16-án előzött meg az a díjátadó, ahol az iparág legkiválóbb innovációit és fejlesztéseit díjazták, köztük a Phylazonit által kifejlesztett talajoltó készítményeket is.


A Magyar Növénytermesztésért Termék Nagydíj

„Termékfejlesztésünk új irányaként idén két új készítményt hoztunk piacra erőteljes foszfor-mobilizációra képes törzsekkel. Phylazonit Talajoltó NG foszfor+ és Phylazonit Talaj-regeneráló NG foszfor+ készítményeink speciális Pseudomonas törzsei jelentősen emelték a növények foszfor tartalmát, és a talaj felvehető foszfortartalmát is. Kisparcellás és nagyüzemi kísérletsorozatunkban a termésátlagok a kijuttatott készítményekkel 6-7%-os növekedést mutattak, költségoptimalizálás mellett.” – nyilatkozott Dr. Varga Sándor szakmai vezető.

A vállalat nem csupán egy céget jelent a mezőgazdasági iparban, hanem egy olyan szereplőt, aki elkötelezett a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok és technológiák előmozdítása mellett. Az elmúlt évek során a vállalat folyamatosan fejlesztette és finom hangolta a mikrobiológiai talajoltó készítményeit, hogy azok még jobban és hatékonyabban járuljanak hozzá a növények egészségének fenntartásához és a minőségi terméshozamhoz. A Phylazonit továbbra is az innováció és a kutatás-fejlesztés élén haladva folytatja küldetését, hogy újabb és hatékonyabb megoldásokat kínáljon a mezőgazdasági szektor számára.


A Phylazonit speciális mikrobiológiai talajoltó készítményei forradalmasítják a növénytermesztést, miközben hozzájárulnak a fenntartható mezőgazdaság megteremtéséhez! 

Az Agrova Kft.-vel azonos tulajdonosi körbe tartozó Phylazonit Kft. ügyvezetője, Vajda Péter a díj átvétele után elmondta: „Az elnyert díj egy közel ötéves fejlesztési folyamat eredménye, amely fejlesztésben kiemelkedő szerepe volt annak a 10 főből álló szakmai csapatnak, akik kemény munkájukkal hozzájárultak az elért sikerhez. A díj nem csupán a közös sikerünk, hanem a hosszú és kitartó munkánk elismerése is egyben. Célunk mindig is az volt, hogy olyan innovatív megoldásokat kínáljunk a mezőgazdasági termelők számára, amelyek segítségével hatékonyabban és fenntarthatóbban gazdálkodhatnak. Az általunk kifejlesztett talajoltó készítményeknek köszönhetően a növények akár 20 százalékkal több foszfort tudnak felvenni a talajokból, ezáltal növelve a termés mennyiségét és minőségét, ami azért is nagy eredmény, mert bár a talajban megtalálható ez a növények számára nagyon fontos tápanyag, de maguktól ennek csak egy nagyon kis részét képesek felvenni.”

Az elért sikert követően a szervezet még inkább megerősödve és motiválva folytatja munkáját, hogy továbbra is a mezőgazdasági innováció és kiválóság élharcosaként tevékenykedjen.


Kövessen minket, és további agrárpiaci információinkat: www.facebook.com/AgrarvilagMagazin