AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

A To-Tu-t is megkóstolhatták a MentesFeszt látogatói!

  • hétfő, 25 március 2024 18:52

Január 7-én tartották Budapesten az ELTE Gömb Aulájában a glutén-, laktóz- és cukormentes egészségtudatos termékek és szolgáltatások fesztiválját, amiről természetesen a tojásfehérje-alapú ToTu termékek sem hiányozhattak.

„Egyre több ember él kimutatott ételérzékenységgel. Mi tojásfehérje-alapú tejtermék helyettesítőinkkel túró-, tejföl-, krémsajt- és ízesített tejtermék-alternatívákat biztosítunk a tejfehérje-allergiásoknak, laktózérzékenyeknek. Sőt, mivel a tojásfehérjében szénhidrát és zsír sem található, ezek a magyar fejlesztésű és gyártású termékek a diétázók és sportolók körében is egyre és egyre népszerűbbek.” – mondta el Dr. Németh Csaba élelmiszer-mérnök, c. egyetemi tanár.

A tojásfehérjéből készült „túró” vagy „tejföl” egyébként nem csak az ételérzékenyek körében terjed. Számos divatos étrendbe, mint a paleo vagy keto, amelyek követői szintén elhagyják a tej és tejtermékek fogyasztását, szintén remekül beilleszthetőek ezek a finomságok!

A MentesFeszten egyébként egyre nagyobb teret kapnak a vegán élelmiszerek, amik 100%-ban növényi eredetűek, így tojást sem tartalmazhatnak. Felmerülhet a kérdés, hogy hogyan férnek meg egymás mellett a vegán és ToTu tejtermék-helyettesítők?


Az egészségtudatosak számára remek lehetőséget teremtenek a fehérjedús, laktóz- és cukormentes ToTu termékek!

„Nekünk a tejtermékek fogyasztásával és a vegán életmóddal sincs semmi bajunk, ezt le kell szögezni. Azok, akik ehetnek jó minőségű és ínycsiklandozó tejtermékeket, miért is ne tennék? Vagy valaki miért ne dönthetne a vegán életmód és a növényi tejtermék-alternatívák mellett? Szerencsére a mi termékeink remekül elférnek a többi termék mellett az áruházak polcain, és van olyan egyediségük és a többitől eltérő pozitív tulajdonságuk, amik az egyre nagyobb arányú jenlétüket indokolja. Ilyen például, hogy – a laktózmentes tehéntejhez vagy növényi italokhoz képest, melyek szénhidrát tartalma jelentős – a tojásfehérje-alapú termékeket a cukorbetegek is fogyaszthatják.” – mesélte el Dr. Németh Csaba.

Aki szemezne a „tojásfehérje-túróval”, és megkóstolná, az idén idehaza és külföldön is számos rendezvényen megteheti. Érdemes követi a ToTu közösségi oldalát!

Elérhetőség:

CAPRIOVUS Kft.

Cím: 2317 Szigetcsép, Dunasor 073/72 hrsz.
Telefon: 24/513-660; 24/513-661;
Rendelésfelvétel, kereskedelmi információk:
Telefon: 24/418-296; 24/418-297; 24/418-298;
Mobil: 20/373-8528;

Mintabolt:
Cím: 1147 Budapest, Telepes utca 51.
Nyitva-tartás:
H-Cs: 8.00 – 15.30
P: 8.00 – 14.00
Sz,V: Zárva

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.capriovus.eu

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: www.facebook.com/AgrarvilagMagazin