AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

1 hónap múlva Agrárium 2024 Kecskeméten!

  • szerda, 28 február 2024 19:39

AGRÁRIUM 2024

2024. március 19. Kecskemét
Four Points by Sheraton Kecskemét
Hotel és Konferenciaközpont
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye!

Portfolio Konferencia

AGRÁRIUM 2024

A TAVASZ MEGHATÁROZÓ AGRÁRGAZDASÁGI ESEMÉNYE
2024. március 19. Kecskemét, Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont
Előadóink között Andréka Tamás, Kulik Zoltán, Győrffy Balázs, Bene Zoltán, Éder Tamás és Herczegh András is!

? KIS- ÉS KÖZEPES GAZDÁLKODÓKNAK, ŐSTERMELŐKNEK, CSALÁDI GAZDÁLKODÓKNAK

A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó képet az agráriumot érintő leglényegesebb támogatási, szabályozási, piaci és jövedelmezőségi változásokról, így a termelők egy helyen juthatnak hozzá a gazdálkodásukat érintő fontos információkhoz. A konferencia bemutatja, hogy a gazdálkodóknak a számukra létfontosságú támogatások idei megszerzéséhez milyen új feltételeket kell teljesíteniük. 

 Kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak most 50% kedvezményt biztosítunk az akutális jegyárból! Részletek >>

? NAGYGAZDÁLKODÓKNAK, MEZŐGAZDASÁGI VÁLLALATOKNAK
A vállalatvezetők tájékozódhatnak arról, milyen finanszírozási és hitelkörnyezetre számíthatnak 2024-ben, és hogyan juthatnak támogatásokhoz a Vidékfejlesztési program új idei pályázatain. A konferencia azzal is foglalkozik, hogy az agrárgazdaságban melyek lehetnek a perspektivikus befektetési területek, és milyen tényezőket érdemes figyelembe venni a fejlesztési döntésekhez.


? ÉLELMISZERIPARI VÁLLALATOKNAK
A konferencia kiemelten fókuszál arra, hogy a hazai élelmiszeripari vállalatok fejlesztése prioritást élvez az uniós Közös Agrárpolitika új támogatási rendszerében. Szó lesz arról, hogy az egyes iparágakban milyen korszerűsítésekre lenne szükség, illetve milyen előnyöket és kockázatokat kell majd mérlegelni a pályázatok elkészítésekor és benyújtásakor. Téma lesz az is, hogy, a termékcsomagolással összefüggő kiterjesztett gyártói felelősség (EPR) és kötelező visszaváltási rendszer (DRS) bevezetése miként érinti az iparági társaságok 2024-es gazdálkodását, illetve az élelmiszeripari cégeknek milyen kereskedelmi elvárásoknak kell megfelelniük és milyen tendenciákra kell számítaniuk a keresletcsökkenéssel sújtott hazai élelmiszerpiacon.


? NÖVÉNYTERMELŐKNEK
A gazdálkodók információkat kaphatnak arról, mely okok játszanak közre a világpiaci terményár-ingadozásokban, és milyen tendenciákra lehet számítani 2024-ben. Emellett a konferencián szó lesz a legfontosabb inputpiaci trendekről is, így a termelők képet kaphatnak arról, milyen növényeket érdemes vetniük, illetve gazdálkodásuk mennyire lehet eredményes. A konferencia bemutatja a földpiacot érintő legfontosabb idei jogszabályi változásokat is.

 

? ÁLLATTENYÉSZTŐKNEK
A konferencián megtudhatják, hogyan alakulnak az árviszonyok a takarmánypiacon, illetve milyen lesz a meghatározó állattenyésztési ágazatok költség- és jövedelmezőségi helyzete 2024-ben. A szakértők kitérnek az állattartók idei piaci és értékesítési lehetőségeire, illetve az állategészségügyet érintő kérdésekre is. Emellett szó lesz az ágazat fejlesztési és egyéb támogatásairól, illetve az állattenyésztést forradalmasító legfrissebb innovációkról is. 

Ott leszek!

? MEZŐGAZDASÁGI GÉPVÁSÁRLÓKNAK

A résztvevők megismerkedhetnek azzal, milyen új fejlesztéseket és eszközöket használhatnak fel a precíziós gazdálkodásban, illetve a vásárlásokhoz rövid- és hosszabb távon milyen támogatásokat vehetnek igénybe. A konferencia bemutatja azt is, hogy a gazdálkodásban milyen előnyei lehetnek az agrárdigitalizációs fejlesztéseknek, és ezek megvalósításához milyen beruházásokra van szükség.

 

? AGRÁRPÁLYÁZATOK BENYÚJTÓINAK
A konferencia kiemelten foglalkozik azzal, hogy a kormány milyen új pályázatokat jelentet meg idén az uniós és magyar közös finanszírozású Vidékfejlesztési programban. A rendezvényen tájékozódni lehet arról, hogyan változnak majd a sikeres pályázást befolyásoló szabályozási feltételek, illetve melyek lesznek az eredményes pályázatbenyújtás legfontosabb kritériumai.


? FÖLDTULAJDONOSOKNAK ÉS FÖLDBÉRLŐKNEK
A földpiac szereplői információkhoz juthatnak arról, milyen további földforgalmi szabályozási változtatásokra számíthatnak a hazai földpiacon. A konferencia sorra veszi a legfontosabb földpiaci trendeket, valamint a földárakat, illetve az adásvételeket és a haszonbérleteket befolyásoló folyamatokat.


? AGRÁRHITELEK IGÉNYLŐINEK
Neves pénzügyi szakemberek nyújtanak tájékoztatást arról, hogy az új makrogazdasági környezetben miként változnak a bankok hitelezési követelményei, és melyek azok az új feltételek, amelyeknek eleget kell tenniük az agrárgazdasági szereplőknek. A konferencián szó lesz az új banki hiteltermékekről, illetve a finanszírozás és a forráshoz jutás további könnyítéseiről és kedvezményeiről is.

Részletek és regisztráció
Köszönjük támogatóinknak
 
Super Gold támogató
Hungarikum Alkusz 2024
Kiemelt szakmai partner
Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány
Gold támogató
Talentis
Silver/Expert támogató
Kersia
Bronze támogató
Bayer  Karintia 

Szakmai partner
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Médiapartner