AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

Új utak a fenntartható agrárgazdasághoz!

  • szombat, 23 december 2023 10:26

Innovatív szakok indulnak az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon!

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán a jövő mezőgazdasági vezetőit és gazdasági szakembereit kepézzük. Tradicionális környezet és jövőbe mutató megközelítések ötvöződnek a kar Agrárökonómiai Tanszékén is, amelynek fókuszterületei a fenntartható gazdálkodás, a precíziós termelés gazdasági összefüggései és a rövid élelmiszerellátási láncok jellemzői, valamint az üzleti hatékonyság fokozása. Gyakorlatorientált képzések keretein belül olyan szakmai kompetenciákat biztosítunk hallgatóinknak, amelyek a 21. század gazdasági kihívásaira készítenek fel. Ennek jegyében a tanszék két új szakot indít 2024-ben, amelyekre várjuk a jövő szakemberit alap (BSc) és mester (MSc) szakon egyaránt.

Agrár- és üzleti digitalizáció alapszak (BSc)

Az agrár-digitalizációs mérnök képzés célja az adatalapú gazdálkodás követelményeinek megfelelő szintre emelni az agrármérnök-oktatást, így az agrárgazdaság különböző területein precíziós, IoT és egyéb agrár-digitalizációs eszközök, szoftverek használatára képes szakembereket képezni. A szakon végzettek feladatai közé tartozhatnak az agráriumban alkalmazott informatikai és vállalkozási ismeretek innovatív használata, a helyi gazdaság fejlesztése és a fenntartható fejlődés elősegítése, valamint a különféle üzleti tevékenységek menedzselése. Az oklevéllel megszerzett tudás hazai és nemzetközi cégeknél teremt elhelyezkedési lehetőséget elsősorban középvezetői feladatok ellátására. Az itt végzett mérnökök munkát vállalhatnak a termelésben, a kereskedelemben, a pénzügyi szektorban és a szakigazgatásban is.

Agrárközgazdász mesterszak (MSc)

Az agrárközgazdász képzés célja olyan szakemberek képzése, akik képesek a hazai és nemzetközi élelmiszergazdaság területén vállalkozások alapítására és működtetésére, a gazdálkodás átfogó elemzésére, komplex fejlesztési feladatok megoldására, a kapcsolódó pénzügyi folyamatok irányítására és a kereskedelemi tevékenységek menedzselésére közép- és felsővezetői szinten. A szakon végzettek az agrárgazdasági vállalkozások mellett az agrár-szakigazgatási szerveknél, valamint az agrárfinanszírozással foglalkozó pénzügyi szervezeteknél is elhelyezkedhetnek. A mesterszak a közgazdasági képzés területén hiánypótló jelleggel bír, mivel az ágazatban napjainkban jelentkező kihívásokra adott megoldások a szakterületen belül jártas közgazdászok szakmai ismereteit és képességeit igénylik.

Bővebb információ:

https://agrecorural.sze.hu/bemutatkozas
https://ovarikar.sze.hu/kepzeseink
https://felveteli.sze.hu

Jelentkezéssel kapcsolatos információk:
+36 96 566 706

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: www.facebook.com/AgrarvilagMagazin