AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

Szántóföldtől az asztalig – nálunk elő is állíthatod a saját fejlesztésű élelmiszered!

A Széchenyi Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán már több, mint 20 éves múltra tekint vissza az Élelmiszermérnök képzés.

A magasszintű elméleti oktatás mellett a gyakorlati oktatásra is nagy hangsúlyt fektetünk. Jelentős infrastrukturális fejlesztések történtek az Élelmiszertudományi Tanszéken hogy minél magasabb szintű gyakorlat-orientált és a piaci igényeknek is megfelelő képzést nyújtsuk. Kialakításra került egy gyógynövénykert, hogy már a szántóföldtől nyomon követhessék az élelmiszer útját. Nagyobb beruházás során, pedig egy élelmiszerelőállítói engedéllyel rendelkező pilot tejfeldolgozó üzemet, egy gyümölcsfeldolgozó üzemet, valamint egy érzékszervi és állományvizsgáló laboratóriumot is létrehoztunk. Mindezek mellett, a korábbi mikrobiológiai és analitikai laboratóriumok is modern eszközökkel, mérőműszerekkel bővültek. Így a hallgatók korszerű tudásra és széleskörű tapasztalatokra tehetnek szert.

Nem csak üzemlátogatásokon vehetnek részt a szakra jelentkezők, hanem már saját kisüzemi jártasságot is szerezhetnek. A Tanszék üzemeiben közreműködhetnek fogyasztói tej, joghurt, sajt, túró gyártási folyamataiban, valamint gyümölcslevek, lekvárok és alkoholosan erjesztett italok előállításában egyaránt.

Mindezek mellett kiemelkedő a tanszék kutatási előmenetele is, hiszen az elmúlt 9 évben mintegy 30 sikeres pályázatot tudhat maga mögött, számos tudományos szakcikket, valamint több OTDK I. és II. helyezést is.

Hallgatóink pedig már 4 éve angol nyelven is részt vehetnek BSc képzésünkön.

Az Élelmiszermérnök szak alapképzési (BSc), az Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnöki szak mesterképzési (MSc) és a Tejipari szakmérnök szakirányú továbbképzési szinten elérhetők tanszékünkön.

Tanszékről, képzéseinkről bővebb információ:
https://food.sze.hu/kezdolap
https://ovarikar.sze.hu

Jelentkezéssel kapcsolatos információk:
+36-96/566-706

 

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: www.facebook.com/AgrarvilagMagazin