AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

Téli parázs sütőtök – régi íz új köntösben

Bemutatkozik a Téli Parázs tisztított, darabolt sütőtök termék, amely védjegyoltalom alatt áll és ízgaranciával kerül forgalomba.

A termék fejlesztői Filep László és Filepné Pivoda Piroska, három évtizedes kistermelői tevékenységük során a nagydobosi sütőtök mítoszát ápolva, több ezres vevőkörrel ismertették meg a múltban méltán híres nagydobosi sütőtök ízvilágát.

A Téli Parázs fajtát a Filep házaspár a nagydobosi fajtából szelekcióval alakította ki. Az új fajta megtartotta a régi nagydobosi ízvilágát, külső szürke és narancssárga belső színét. Az új nevet a Szellemi Termékek Nemzeti Hivatalánál márkavédelem alá helyezték, ezzel biztosítva, hogy a sütőtök piacon csak azok használhassák a Téli Parázs márkanevet, akik betartják a fajtahasználati, termelési és leválogatási előírásokat, ezzel garantálva annak kiemelkedő ízvilágát.

A konyhakész Téli Parázs sütőtök előkészítése és forgalmazása Nyírparasznya – Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagydobossal szomszédos ezer fő alatti kistelepülés – önkormányzata révén valósul meg. Az együttműködést Szabó János polgármester koordinálja, amelynek keretében az önkormányzat a község 30 km-es körzetében termelési integrációt alakított ki. Az integrációban részt vevő gaz-dák termelik meg a folyamatosan növekvő vevői igények kielégítését biztosító magas minőségű Téli Parázs sütőtököt. A termőföldről Nyírparasznyára beérkező sütőtök előkészítése a község 1,5 milliárd forint bekerülési értékkel bíró zöldség-gyümölcs manipuláló vertikumában történik.

A stabil termelői háttér és feldolgozó kapacitás lehetővé tette, hogy rövid ellátási láncon keresztül a Téli Parázs sütőtök a családok asztalán kívül, szállodákban, éttermekben és iskolákat, valamint szociális otthonokat ellátó köz-étkeztetésben is a felszolgálásra kerülő menü részévé váljon. A kiváló ízvilág bizonyítéka, hogy a Téli Parázs sütőtökből készült ételek fine dining éttermek őszi étlapján is szerepelnek.

A klasszikus sült tökön kívül a legnépszerűbb sütőtökös fogások a sütőtökkrémleves, a tepsiben sült hasábtök és a kókuszos sütőtök golyócskák receptjei és további sütőtökös ételötletek valamint a sütőtök számos kedvező élettani hatásai is a fajta honlapján megismerhetők: www.sutotok.com/sutotokos-receptek.

Elérhetőség:

 

Nyírparasznya Község Önkormányzata

Cím: 4822 Nyírparasznya, Szabadság u. 23.
Telefon: 44/385-175
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.sutotok.com

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: www.facebook.com/AgrarvilagMagazin