AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

Akár kívül kell tartani egy állatot, akár bent...

A TORNADO TITAN és PRÉMIUM vadhálók évtizedek óta országszerte bizonyítanak a legkritikusabb időszakokban és helyszíneken, ami mellett a magyar gyártású TORPEDO márka is nagy lendülettel jelent meg a hazai piacon. Mindez a minőségi alapanyagoknak, a folyamatos innovációnak, és a CONT-ECO Kft. több mint 30 éves tapasztalatának köszönhető.

A szombathelyi vállalat 1991-es alakulása óta komoly feladatok egész sorát végezte el, ami szilárd alap a kiszámítható, minden igényt kielégítő együttműködéshez növény-termesztőkkel, állattartókkal, kertészekkel, erdészekkel és vadgazdálkodókkal egyaránt. A CONT-ECO Kft. részt vett az állami erdőgazdaságok 1992-ben elindított elektromos vadkár-elhárító kerítések programszerű telepítésében, de 1995-ben már az első vadaskertet is megépítette, aminek sikerét bizonyítja, hogy azt további 24 ilyen létesítmény követte. Közben több ezer hektáron több ezer kilométer kerítéssel és villanypásztorral óvja meg partnerei tulajdonát, értékét és munkáját – legyen az szemes termény, facsemete, szarvasmarha, juh vagy éppen vaddisznó.

6000 kilométer TORNADO

A cég 2022-ig 6 millió méter, vagyis 6000 kilométer brit TORNADO vadkerítés értékesítéséhez vagy építéséhez járult hozzá. Összehasonlításképpen: a kínai nagy fal ilyen hosszú, de ezt a teljesítményt talán még jobban érzékelteti, hogy vadhálóikkal csaknem összeköthetővé válna Budapest New Yorkkal. Ráadásul a sós víz sem lenne akadály, hiszen a TORNADO kerítések annak is ellenállnak.

A CONT-ECO Kft. büszke arra, hogy csúcsminőségű termékkel szolgálja ki partnereit, ahogy arra is, hogy 2019 óta TORPEDO márkanév alatt saját gyártású vadhálót is kínál a gazdálkodóknak, amely nemcsak megbízható, tartós, elleálló és ár-érték arányban kiváló, de segítségével a cég is jobban alkalmazkodik az egyedi igényekhez.

TORPEDO – a magyar vadháló meghódítja az országot

Az elmúlt években egyre több helyen tűnik fel a TORPEDO vadháló, ami a cég szombathelyi üzemében készül prémium alapanyagból. A cég az elsők között, állami erdészeteknél értékesített ilyen vadhálót, de bőven találni mezőgazdasági referenciát is az ország nyugati és keleti felében egyaránt.

A termék a versenytársaktól eltérően nagy szakítószilárdságú huzalból készül – ugyanabból, mint a TORNADO. A különbség mindössze annyi, hogy a brit fonat csúszásmentes, míg a magyar gyártmány hagyományos csomózással készül. A csúcsminőséget az Európai Unió egyik legnagyobb cégcsoportja, a Bekaert által gyártott BEZINAL, cink-alumínium bevonatos acélhuzal garantálja. Ez minimum háromszoros védelmet nyújt a tűzihorganyzott bevonatokkal összehasonlítva. A BEZINAL bevonat homogénebb, kevésbé törékeny felületet képez, ami a legszélsőségesebb körülmények figyelembevételével került kifejlesztésre, így hatékonyan áll ellen a különböző környezeti hatásoknak.

A TORPEDO Flex vadháló gyártása a vásárlók igényeihez igazodik, a vízszintes szálak anyaga lehet nagy szakítószilárdságú vagy lágy huzal, de azok száma is változtatható maximum 30 darabig. Az osztás így 5-10-15-20-25 centiméter lehet, míg a huzalvastagság 1,6-3 milliméter. A függőleges huzalok távolsága 15 vagy 30 centiméter, vastagságuk pedig 1,6-2,0 milliméter között változhat. A fonatmagasság 50 centimétertől 300 centiméterig terjedhet, és akár 100 méteres tekercshossz is elérhető. Mindennek köszönhetően az új vadháló bármely állatfaj esetében kiválóan alkalmazható!

Elérhetőség:

CONT-ECO Kft.

Cím: 9700 Szombathely, Csaba u. 10/A.
Telefon: 94/325-672; 70/949-5969;
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: