AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

Ön is részesülni fog az akár 70%-os állami támogatásból?

Most, hogy elérkeztünk a tavaszi növénybiztosítási szezon félidejébe, érdemes elgondolkodnia azon, hogy él-e az akár 70%-os állami támogatással vagy hagyja veszni?

Hogyan juthat hozzá?

Ha köt növénybiztosítást, akkor az állam – módozattól és a rendelkezésre álló pénztől függően – minimum 40, maximum 70%-kal támogatja a díját!

De mire jó a növénybiztosítás?

Többre, mint gondolná. Amellett, hogy a legfontosabb, illetve a leggyakoribb kockázatok ellen biztosíthatja ültetvényeit és szántóföldi kultúráit, szorosan összefügg a kárenyhítési rendszerrel.

Azzal a kárenyhítési rendszerrel, amelynek Ön tagja, mert a törvény minden gazda számára előírja (egy minimális üzemméret felett), hogy be kell fizetnie a hozzájárulását, és ha kára van, akkor onnan kaphat kárenyhítésként pénzt. Persze csak akkor, ha megfelel a feltételeknek. Ez a kárenyhítés nem teljes körű, nem garantált és tele van buktatókkal. így a teljes körű védelem érdekében érdemes kiegészíteni egy növénybiztosítással.

 

A biztosítás megkötése mellé kétféle állami támogatás is jár:

Ha köt egy megfelelő növénybiztosítást, akkor a kárenyhítési rendszerből igénybe vehető kártérítést megduplázzák. De ezt meg is fordíthatjuk. Ha nem köt, akkor lefelezik! Egy ügyfelünknek, például, elfagyott a szőlője, 80 millió Ft volt a kára. Akkor még nem volt biztosítása, így a kárenyhítési rendszer csak a felét fizette ki. Miután megtudta, hogyan függ össze a kárenyhítési rendszer és a biztosítás, gondolkodás nélkül megkötötte.

A biztosítás díját az állam támogatja, így könnyen megduplázhatja a kárenyhítési rendszerből történő kifizetéseket (fagykár, aszálykár) – és még biztosítási védelme is lesz az egyes kockázatokra (jégverés).

Nézze meg, mennyibe kerülne konkrétan az Ön számára a növénybiztosítás! Kalkuláljon most, öt perc alatt és mutatjuk a kedvezményes díjat. Ha szeretné ezt is csökkenteni, adja meg a telefonszámát, felhívjuk és még jobban Önre szabjuk a biztosítást.

Elenyésző, van, amikor néhány ezrelék a védelem ára!

Például nézzünk egy átlagos gazdát: a kalkuláló ügyfelünknek van 15 hektár őszi búzája és 25 hektár kukoricája. Az általa megadott hozammal és eladási árral kiszámolta, hogy 25.000.000.- Ft a termés értéke. Ezzel szemben a jégbiztosítás díja (az állami támogatás után) kb. 120.000.- Ft. Ez 5 ezreléke a termény értékének! Cserébe nyugodtan alhat, mert ezért a pénzért milliós hozamcsökkenések érté-két is megtéríti a biztosító.

Ha pedig nincs kár, akkor nem túl nagy veszteség a kifizetett biztosítási díj.

Túl szép, hogy igaz legyen?

Amiről ebben a cikkben írtunk, azok az alapok.

De az ördög a részletekben rejlik, ezért érdemes jobban tájékozódnia. Ennek az a legegyszerűbb módja, hogy kalkulál egyet, ott megadja a telefonszámát, mi visszahívjuk és nyugodtan, minden kötelezettség nélkül átbeszéljük a helyzetét és összeállítjuk az Ön számára legjobb növénybiztosítást.

Az országban egyedülállóan nálunk nem kell akár több napot várnia arra, hogy megismerje egyszerre több biztosító díját, hanem pár perc alatt pontos információt kap.  Ha pedig úgy dönt, hogy megköti a biztosítást, személyes találkozó nélkül és érintésmentesen teheti meg – ez fontos a mai időkben.

Nem hagyjuk magára: 50 év növénybiztosítási tapasztalatával rendelkezünk, elérhetőek vagyunk, válaszolunk a kérdéseire és segítünk.

Tegye meg az első lépést, kalkuláljon most!

(Tényleg csak 5 perc)

 

Elérhetőség:

 

Első Agrárbiztosítási Portál Kft.

Telefon: 1/766-4533; 30/132-6236;
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.agrisk.hu

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: