AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

A precíziós gazdálkodás szolgálatában: FARKAS SZERVIZTECHNIKA Kft.

  • szerda, 23 február 2022 13:28

A siófoki FARKAS SZERVIZTECHNIKA Kft. az ország legnagyobb raktárkészletével rendelkezik szállítható és telepített gázolaj-, AdBlue- és benzinkutak, és tankoló automaták tekintetében. Ezek közül nitrosol-tartályaink, saját fejlesztésű FTS tankoló automatánk és a hazai piacon egyedüli 900+100 literes kombi (gázolaj-AdBlue) tartályunk a hatékony gazdálkodás eszközei.

Miért válassza a Farkas Szerviztechnika nitrosol tartályait?

Mivel az általunk forgalmazott nitrosol tartály speciális gyártástechnológiával, rotációs öntéssel és hőkezeléssel készült, extra falvastagság nélkül teljesíti a szabványos 1,4 folyadéksűrűség értékét.

10 év garanciát adunk a tartály lyukadására. Átmérője nagyobb, mint a többi gyártó tartályáé, ezáltal jóval alacsonyabb, ami könnyen kezelhetővé és az időjárás viszontagságaival szemben ellenállóvá teszi. A szélállóság eléréséhez nincs szükség a tartályban maradék anyagra, így a csap 7-10 cm-es magasságáig a tartály teljesen kiüríthető. 20 000 literesben is könnyen kezelhető egy teljes rakomány folyékony műtrágya. A felső töltés ¾ részéig bele van vezetve a tartályba és alsó golyóscsapos kivételezési és feltöltési ponttal van ellátva. Ebből adódóan a folyadékot a tartályban keverni is lehet, nem szükséges további keverőrendszer megvásárlása. Egyedüliként a mi tartályaink rendelkeznek 600 mm-es dómfedéllel és úszós szintjelzővel.

A tartályok polietilénből készülnek nem tartalmaznak színesfémet, annak ötvözeteit, így nem korrodálódnak. Ellenállnak az UV sugárzásnak, időjárási viszonyoknak, kémiai, valamint mechanikai sérüléseknek.

Okos-megoldásunk: felügyelt kivételezés saját fejlesztésű tankoló automatánkkal és szintjelzőnkkel.

A GPS nyomkövetéssel ellátott tankoló szoftverek nem adnak pontos képet a valós üzemanyag-felhasználásról, mivel a mezőgazdasági erőgépek tartályaiban elhelyezett szondák nem képesek pontos adatot szolgáltatni. Ezért van szükség egy olyan rendszerre, ami pontosan méri és nyilvántartja a gépek töltésekor használt gázolaj, AdBlue és egyéb folyadékok mennyiségét. Erre kínál megoldást a siófoki Farkas Szerviztechnika Kft. saját fejlesztésű tankoló automatája, a Farkas Tank System (FTS) rendszer, amely a 2020-as AGROmashEXPO kiállításon prémium oklevélben részesült.

A kettős azonosítású, vagyis a kezelő személyt és a feltöltendő gépjárművet is rögzíteni képes rendszer precíz folyadéknyilvántartási rendszerként szolgál, a tankolásokat képes időrendben kimutatni személyenként, járművenként, folyadékonként, valamint tankoló automatánként. Ezeket az adatokat PDF-ben és excelben is szolgáltatja, így vállalatirányítási és könyvelési rendszerekbe is integrálható.

A rendszer egy tankoló automatából áll, melyre akár több tartályt, folyadékot, illetve szint-jelzőt lehet csatlakoztatni; tartalmaz egy GSM modult, amely továbbítja az adatokat a szerverre – és feltölti a felhőbe. Összesen 4 szerver garantálja az adatbiztonságot, melyek segítségével leállás esetén a teljes rendszer 3 óra alatt visszaállítható. Emellett a tankoló automata maga is képes több mint közel 20 000 tankolás rögzítésére.

A felhasználó egy biztonságos kapcsolattal rendelkező weboldalon keresztül éri el az adatokat, a vezérlőpulton keresztül kap információt a cégenkénti készletről, illetve a tartályszintről, látja az utolsó tíz üzem-anyagvételezést és egy tortadiagramon ábrázolva az összes tankolás jármű csoportonkénti megoszlását. A készletváltozásokat szintén ezen keresztül bevételezi.

Az FTS több cég készletét elkülönítetten kezeli, a piacon egyedülállóként pedig folyamatában is képes leállítani a tankolást, hogy elkerülje a másik cég készletéből való vételezést, amely jövedéki termék értékesítésének számít, amire jelentős bírság szabható ki.

2022 tavaszától érhető el a teljesen digitalizált rendszer, mely telefonos applikáción keresztül bluetoothal kapcsolódik majd a tankoló automatához. Az ügyfél ezen az alkalmazáson keresztül azonosíthatja, listából vagy QR kód alapján választhatja a tankolni kívánt gépjárművet, megadja a szükséges adatokat, majd teletank vagy előválasztás opcióval indíthatja a tankolást.

Költség, idő- és helytakarékos kombi AdBlue- és gázolajtartály

A CARRYTANK 900+100 a hazai piacon egyedülálló termék, rotációs öntéssel teljes egészében polietilénből készül és alkalmas biztonságosan akár 900 liter gázolaj és 100 liter AdBlue folyadék egyidejű szállítására és tárolására. A CARRYTANK 900+100 innovációja a tartály belsejében rejlik; a két kombinált tartály (gázolaj és AdBlue) tölcséres belső kialakítása lehetővé teszi, hogy további megerősítés használata nélkül ellenálljon a nyomásnak. A tölcsérek hullámtörőként szolgálnak a biztonságos szállítás érdekében. Az AdBlue® rekesz alakjának köszönhetően a tartály teljesen kiüríthető, a konkurens termékek megoldásaival szemben, ráadásul az AdBlue® tartály könnyen eltávolítható.

Elérhetőségek:

FARKAS SZERVIZTECHNIKA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Cím: 8600 Siófok, Kele utca 116.
Telefon: 84/510-524; 30/7420-915;
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: 
www.tankoljon.hu

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: