AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

Nagy termőképességű középérésű kukorica hibridek az AGROMAG kínálatában!

  • hétfő, 20 december 2021 12:18

Az elmúlt években egyértelműen megfigyelhető tendencia a kukorica hibridek esetében, hogy a 300-as éréscsoportba tartozó korai kukoricák helyett egyre többen választják a kicsivel hosszabb, 400-as éréscsoportba tartozó közepes érésű hibrideket.

Ennek persze sok összetevője van, de a változó piaci körülmények mellett, a hibridekben rejlő genetikai potenciálon túl az egyre jobban érezhető éghajlati változás is mind jelentős szerepet játszik! A kísérletekből visszaköszönő adatok, illetve a köztermesztésben a termelői visszajelzések összevetése után egyértelműnek látszik, hogy a közép érésű hibridek nagyobb biztonsággal hozzák a termelők által áhított jobb termésátlagokat hasonló betakarításkori szemnedvességgel, mint a korábban kedvelt korai hibridek.

Az AGROMAG Kft. is ennek megfelelően igyekezett kialakítani a kukorica portfólióját.


Tomasov – Kiemelkedő termőképességű, fölöttébb jól alkalmazkodó hibrid

Az elmúlt években került bevezetésre a Tomasov (FAO420), Kulak (FAO430) és Isztria (FAO430) hibridek, amik szinte azonnal átvették a vezető szerepet az AGROMAG által kínált kukorica vetőmagok között. Ezek a hibridek a kiváló alkalmazkodó képességük mellett minden évjáratban az átlagtól jobb hozamot biztosítanak a gazdáknak, illetve a vízleadás terén is egyre alacsonyabb betakarításkori szemnedvességet produkálnak. Fontos kiemelni, hogy az elmúlt évekre többször jellemző, sokszor pont a virágzáskori termékenyülésre eső légköri aszályt is az átlagtól jobban tolerálták, ami a hozamokon volt kézzel fogható.

ZP 4567– Csúcshozamú hibrid a saját csoportjában. 15 tonnára is képes!

Az idei évtől tovább bővül az AGROMAG Kft. közepes éréscsoportba tartozó kukorica hibrid kínálata a ZP 4567 (FAO390), ZP 427 (FAO400) és Mafate (FAO440) hibridekkel.

ZP 427 – Kiváló szem- és zöldtermésű, jó szárszilárdságú hibrid. Nagyon nagy stabilitás jellemzi! 

A ZP 4567 és a ZP 427 esetében kiemelendő a kiváló alkalmazkodó képességük az időjárási viszontagságokkal szemben. Az ország egyre több kukorica termesztő területén kell szembesülnie a gazdáknak az időjárás eddig nem tapasztalt szélsőségeivel, amire a nemesítőházak fajta szortimentjének is reagálnia kellett. Egyre nagyobb az igény az olyan hibridek iránt, amik a váltakozó időjárási körülmények között is megállják a helyüket, de ugyanakkor a kedvező évjáratokban sem maradnak el a versenytársak mellett. A ZP 4567 és a ZP 427 a gyengébb adottságú területeken is bizonyítja jó alkalmazkodóképességét!

Az AGROMAG Kft. legújabb, kiváló termő-képességű közép érésű kukorica hibridje a Mafate (FAO440). Kedvező évjáratok-ban akár a 15 tonna feletti „csúcsokat” is elérhet vele a termelő, az éréscsoportra jellemző szemnedvességtől alacsonyabb értékekkel.

A Mafate egészséges, jó szárszilárdsággal bíró zöld száron érő hibrid, ami a száraz évjáratokban is kiválóan teljesít. Szemre is mutatós, általában 16-18 soros csöveket nevel ki. Kiváló szem/csutka arány jellemzi. Alacsonyabb tőszámot nagyobb csövekkel vagy két csövűséggel ellensúlyozza. Szinte az ország teljes termőterületére ajánljuk a gazdáknak!

 

Elérhetőség:

AGROMAG Kft.

Cím: 6722 Szeged Jósika utca 13.
Telefon: 62/426 096; 30/471-9874,
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.agromag.hu

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: