AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

„Folyamatosan vannak innovatív ötleteink” – 30 éves a Cont-Eco Kft.!

Az idén ünnepli 30. éves jubileumát a Cont-Eco Kerítéstechnikai és Kereskedelmi Kft. Ennek a jeles évfordulónak a kapcsán beszélgettünk a szombathelyi székhelyű vállalat ügyvezető-tulajdonosával, Vargyas Csabával.

Hogyan is kezdődött ez a már több, mint negyedszázados történet?

A céget édesapám, dr. Vargyas Csaba alapította 1991-ben. Ő agrármérnök volt, és a szakmérnöki munkája, valamint a tudományos kutatásai révén a szakmája kiválóságának tartották nemcsak hazánkban, de külföldön is. A tevékenységünket immár 30 éve végezzük folyamatosan korszerű technológiai háttérrel, felkészült, képzett szakembergárdával.

Önök úttörő szerepet vállaltak a mező-, erdő- és vadgazdálkodásban.

Így van, a mező-, a szántó-, az erdő kultúrát, és természetesen a vadat egyaránt védő, egyben a gazdálkodó hasznát is biztosító elektromos és mechanikus kerítéseket a munkatársaink terjesztették el Magyarországon. A megrendelői körünk főképpen erdőgazdaságokból, erdészetekből, erdőbirtokosságokból, vadásztársaságokból, valamint agráripari termelő cégekből áll. Az általunk forgalmazott, gyártott, beépített termékek, alkatrészek világszínvonalúak, mert mi a kompromisszum nélküli minőség hívei vagyunk.

Milyen külföldi beszállítók márkaképviseletét látják el?

Ezúttal a két legfontosabbat említeném meg, magyarországi vezérképviselete vagyunk a Franciaországban alapított Lacme cégnek, amely a világ egyik legnagyobb villanypásztor-készülék gyártója. A folyamatos fejlesztő mérnöki munkájuk eredményeként minden évben a legkorszerűbb, hasznos újdonságokkal jelennek meg a piacon. Emellett kizárólagos magyarországi értékesítő partnere vagyunk az angliai TORNADO Wire Ltd.-nek, amely több, mint négy évtizede gyárt csúcsminőségű kerítés-drótfonatokat.

A Cont-Eco mióta vesz részt a gyártásban?

Két éve, 2019. óta. Akkor, március 28-án került átadásra ünnepélyes keretek között a szombathelyi telephelyünkön az a gyártósor, amelyen az új termékünk, a saját gyártású TORPEDO Flex vadháló készül. Annak csúcs-minőségét az Európai Unió egyik legnagyobb cégcsoportja, a Bekaert által gyártott acélhuzal garantálja. Ez az alapanyag ugyanis cink-alumínium, úgynevezett BEZINAL bevonattal rendelkezik, ami minimum háromszoros védelmet nyújt a tűzihorganyzott bevonatokkal összehasonlítva. Mindennek köszönhetően az új vadhálónk bármely állatfaj esetében nagyon jól alkalmazható. A Torpedo esetében a telepítés a kiváló minőségének köszönhetően ráadásul kisebb oszlop- és segédanyag-igénnyel megoldható.

Egy vállalat tevékenységének eredményességét annak mindenkori vezetője is meghatározza. Lehet-e felkészülni erre a szerepre?

Én a magam részéről egykor soha nem gondoltam volna, hogy a kerítéstechnikában bármiben is szerepet kapok, kaphatok. A családon belüli cégörökítés folytán természetesen nem volt idegen számomra a vezetői kihívás. A mai napig azt tudom mondani, hogy szeretem, amit csinálok, és hogy jó döntés volt az édesapám által lefektetett céges hagyományok mentén tovább építeni a vállalkozást. Mondom ezt azért is, mert nekem mindig nagyon fontos volt az, hogy értéket hozhassak létre, hogy többek megelégedésére fejthessem ki a tevékenységemet. Nagyon jól érzem magam a cégben, szívesen végzem a rám bízott feladatokat és nagyon jónak érzem a cég a pozícióját is.

Mi a cégük eredményességének titka?

Nincs különösebb titkunk, talán az, hogy folyamatosan nyitottak vagyunk a Partnereink igényeire. Az eltelt idő során egyre ismertebbek lettünk mi is és a forgalmazott termékeink is.

A tervezés, az építés és a kereskedelem területén is az első pillanattól kezdve jelen volt nálunk az elkötelezettség, ami minden munkatársunknál tudással és a szakértelemmel is párosult.

Ez az eltelt 30 év egy nagyon szép múlt, amire lehet építeni. A jövőt hogyan tervezik?

Tesszük a dolgunkat továbbra is a kor kihívásainak megfelelően. Fontos, hogy nyitottak legyünk minden tekintetben a megújulásra, hiszen van még hová fejlődnünk. Rengeteg innovatív ötletünk van, amelyek megvalósítására biztosan kell még újabb 30 év!

Nádasi Zoltán

Elérhetőség:

CONT-ECO Kft.

Cím: 9700 Szombathely, Csaba u. 10/A.
Telefon: 94/325-672; 70/949-5969;
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.vadhalo.hu

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: