AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

Közönségsikert arattak a lovas programok a 30. FARMER-EXPO-n!

  • vasárnap, 10 október 2021 12:25

A 30. jubileumi Farmer Expo rendezvényeinek sorában a lovas programok megszervezése különös figyelemmel történt, hiszen az esemény súlya és a lovas programok húzó szerepe ezt indokolttá tette.

20 kiállító, 86 kiállított lovat mutatott be, a versenyeken pedig közel 80 ló mérte össze tudását és további 15 egyed vett részt a közönségprogramokban. A gördülékeny lebonyolítás érdekében több mint 100 fő igyekezett munkájával a közönség igényeit kiszolgálni.

Az első napi esős időjárás ugyan egy kicsit átírta a forgatókönyvet, de aztán minden nap a tervezettek szerint, reggeltől estig tartott a lovas programok sora. A FARMER-EXPO a lovas programjai a hagyományos kiállítási elemek mellett szórakoztattak és három lovas szakág versenyzőinek nyújtottak versenyzési lehetőséget. Ezek a szabadidős-gyermek, a fogathajtó és a díjugrató szakág. Nagyon fontos, hogy ettől az évtől Debrecen város támogatásával, Karnevál Kupa néven, a fogathajtók és a díjugratók kiemelt díjazású, hagyományteremtő versenyen mérhették össze tudásukat. A versenyek beillesztése az Expo programjai közé jó ötlet, hiszen minden alkalommal teljes teltház és maximális érdeklődés kísérte ezeket a színvonalas elemeket.

 A fajták bemutatása mellett a tenyészállat felvezetés, a lószín bemutató, a felvezető verseny, valamint a szabadon ugró verseny ma már elmaradhatatlan eleme az exponak. Külön élmény volt látni, hogy hosszú évek után milyen magas szintű versenyben ugrott idén négy ló is 170 cm-t. A szakmai programokat erősítette a Dobrovitz József fogathajtó világbajnokunk által vezetett edzések sora, amely edzések idén is ámulatba ejtő profizmusról tettek tanúbizonyságot.

Az expóra kilátogató családok jelentős száma indokolttá teszi, hogy a velük érkező gyermekek szórakoztatása megoldott legyen. A lovas események sorában a „varázsszőnyegen” való utazás, a kötélhúzás a hidegvérű ló ellen óriási siker. Ezt Szabó Csaba méntelep vezető hidegvérű lóval varázsolja a gyerekek elé.  A mini shetlandi lovak csodálatos agility bemutatója idén is látható volt. A gyermek lovaglási lehetősége is megoldott szolgáltatásként volt jelen a kiállítási területen.


Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: