AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

Munkaügyi megoldások a mezőgazdaságban is

  • csütörtök, 23 szeptember 2021 11:16

A szegedi Kontroport Munkaügyi Szolgáltató Kft. közvetlen ügyfélkörébe több, mint 100 mezőgazdasági cég tartozik az ország 14 megyéjéből. A mezőgazdasági ágazatban való jártasságukat az elméleti és 35 év alatt szerzett gyakorlati szaktudás szoros kapcsolata eredményezi. Munkaügyi megoldásaikkal naprakész információk birtokában tudnak professzionálisan együttműködni céges partneri körükkel.

Az alapvető célkitűzésük, hogy a mezőgazdasági partnereik részére hathatós segítséget nyújtsanak a foglalkoztatási kérdésekben, ezzel támogatva a napi munkáltatói döntések szakmai megalapozottságát a szabályos és gazdaságos foglalkoztatás megvalósítása, valamint a rendezett munkaügyi kapcsolatok érdekében.

A naprakész munkaügyi szaktanácsadás fő területei:

Folyamatos telefonos és számítógépen történő írásbeli szakmai tájékoztató szolgáltatás biztosítása, online felületükön keresztül is. Szakanyagok, kiadványok, hírlevelek készítése, naprakész weboldal üzemeltetése nyílt és zárt csatornán keresztül.

A Megbízó vezető munkatársai, munkavállalói részére tájékoztatók megtartása, elméleti és gyakorlati felkészítő tanfolyamok szervezése online és a helyszínen.

Az első számú vezető felhatalmazása alapján helyszíni munkaügyi szemle/átvilágítás, felmérés a hatályos jogszabályok alapján.

Belső munkaügyi-gazdasági elemzések elvégzése a munkaterületeken.

Online továbbképzések szervezése a munkaügyi szakapparátus részére.

A Kontroport Kft. a munkaügyi szaktanácsadás mellett társadalombiztosítási szaktanácsadást is végez!

A vállalkozások a napi ügyvitel mellett nem tehetik meg ilyen magas szintű szaktanácsadói hálózat kiépítését, fenntartását és működtetését. A Kontroport Kft. 35 éves tapasztalattal rendelkezik a munkaügy és munkaügyi szervezés területén. Több partnere már 16 éve folyamatosan, megszakítás nélkül veszi igénybe szolgáltatásaikat és látják el azoknak munkaszervezési és szabályozási rendszerét.

2021. március 11. napjától a munkaügyi hatóság munkája új alapokra helyeződött. Az eddigi munkaügyi ellenőrzéseket felváltotta a Foglalkoztatási Felügyeleti hatósági ellenőrzés, a korábbi munkaügyi ellenőrzésről szóló 1996. évi törvény helyébe pedig a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatásokról, valamint a foglalkoztatás felügyeletéről szóló 2020. évi CXXXV. tör-vény, valamint a Foglalkoztatás-Felügyeleti hatóság tevékenységéről szóló 115/2021. (III. 10.) Kormány rendelet lépett.

Kiemelten kell kezelni a munkaügyi helyszíni ellenőrzéseket a rendezett munkaügyi kapcsolatok megtartása érdekében! Szigorodtak a szankciók, már egy munkaügyi bírsággal kizárja magát a foglalkoztató a rendezett munkaügyi kapcsolatokból, 2 évig nem részesülhet pályázati támogatásban!

A bírságok, szankciók, jogviták elkerülése végett ajánljuk a Társaságok vezetőinek a Munkaügyi Szemle (gyors átvilágítás) igénybevételét.

A pandémiás helyzetet figyelemmel kísérve, a Kontroport Kft. megkezdte a munkáltatók felkészítését a 2022-es foglalkoztatási évre.

A Kontroport Kft. jövőképe, hogy a világjárvány okozta nehéz gazdasági helyzettel dacolva partnereik szervezési és foglalkoztatási szakértelemmel támogatva terveikben és eredményekben is megerősödjenek. Ehhez sok megoldandó feladat társul, melynek nagy része munkaügyi feladat, azok megoldásában számíthat a Kontroport Kft.-re!

 

Elérhetőségek:

Kontroport Kft.

Kurunczi László
ügyvezető, munkaügyi szaktanácsadó

Cím: 6723 Szeged, Tarján széle u. 4/A.
Mobil: 70/938-8767
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: