AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

VulcanAgro Folyékony NPK Elővásárlás már 59.990 Ft/tonna + áfától! (csak kuponnal)

  • szerda, 25 augusztus 2021 15:30

Folyékony vagy szilárd? Tíz érv a folyékony műtrágya mellett!

1. Olcsóbb a folyékony, mint a szilárd!?

A Vulcan Folyékony NPK termékekből elegendő 400–600 litert kijuttatni hektáronként, a vetés előtt. Ennek költsége 29.000–39.000 Ft/ha, amely már kevesebb, mint néhány szilárd komplex műtrágyából 200 kg mennyiség.

2. Elérhető és a szállítás ütemezhető

Folyékony NPK-ból jelentős készlettel rendelkezünk az őszi szezonra. A termékre szerződni azonban minél előbb érdemes, még az Elővásárlás keretében. Leszállítani, ütemezni kell tudnunk, hogy az Ön által kért várható kijuttatás előtt megérkezzen.

Vulcan Folyékony NPK-val indított repce, 2021-ben 4,1 tonna/ha lett!

3. Egy menetben kijuttatható

Hagyományos permetezővel, még ha egy kicsit lassabban is, de 400–600 liter/ha folyadék gond nélkül kijuttatható. Elegendő 6-os fúvókát használni, mivel nem szükséges a terméket porlasztani, a permetezőt erőltetni. Dugulást nem fog okozni, még ha szerves anyagot is tartalmaz a folyékony NPK.


Még a legegyszerűbb technológiával is ki lehet juttatni, a folyékony NPK-t

4. Több a nitrogén benne

A Vulcan Folyékony NPK termékekkel a foszfor és kálium mellett jelentős, akár 40–60 kg/ha mennyiségben is kijuttathatunk indító nitrogént. Így nem szükséges a vetés előtt újra kimenni és taposni a talajt, ha 100–150 kg/ha nitrogén műtrágyát akarunk kijuttatni egy kalászos vagy repce elé.

5. Azonnal felvehető tápanyag a növénynek

Gyakran tapasztalható a szilárd NPK (ill. más műtrágya) kijuttatása után, hogy hónapokig nem oldódik a szemcse. Miközben a fiatal növénynek igazán szüksége lenne az indító tápanyagra, a bokrosodáshoz, a begyökeresedéshez vagy az oldalhajtások megindításához. A folyékony NPK-ból a növény azonnal –  akár száraz vagy hideg is a talaj –, összetett tápanyaghoz jut.

6. Javítja a talajt

A Vulcan Folyékony NPK alapja a melasz–vinasz keveréke, amelynek magas a cukor-, vitamin- és aminosav-tartalma. A termékben levő cukor „felpörgeti” a talaj mikrobiális életét, így életet visz azokba a talajokba is, amelyek támasztóközeggé váltak.  A jelenleg zajló klímaváltozást csak olyan talaj tudja ellensúlyozni, ahol a talajéletet javítjuk és nem pusztítjuk tovább.

 
A Vulcan Folyékony NPK-t kijuttathatjuk tápkultivátorozásnál vagy állományba permetezve is

7. Gyorsítja a szárak bomlását

A kijuttatott cukron az adott talajban honos baktériumokat, gombákat szaporítjuk, idegeneket nem viszünk oda. A számukban megsokszorozott apró élőlények gyorsabban bontják majd a szárakat, tárják fel a foszfort vagy kötnek meg nitrogént. Növényvédelmi és talajszerkezet szempontjából is fontos, hogy a szármaradványon ne a patogén gombák szaporodjanak, és a szalmából és agyagból ne kemény „vályogtégla” keletkezzen.

8. Sokkal több a hasznos tápanyag benne

Egy szilárd NPK-val csak a foszfort és a káliumot pótoljuk nagyobb, a nitrogént közepes vagy kis mennyiségben. A folyékony NPK használatával azonban több mint 20-féle hatóanyagot juttatunk ki (ként, magnéziumot, vasat, kobaltot, szelént stb.), amelyek közül a cinket, a bórt, a molibdént nagy mennyiségben. A növény a sokféle tápanyag közül kedvére válogathat, és így már képes lesz a tavaszi fejtrágya-nitrogént is nagy mennyiségben hasznosítani.

9. Egyedileg is formázható

A Vulcan Folyékony NPK, a Turbo NPK és a Turbo PK olyan receptek alapján jöttek létre, amelyet évek alatt a legtöbben használnak. Ettől az Ön igénye eltérhet, kérhet bele több vagy kevesebb nitrogént, foszfort, káliumot vagy mikroelemeket. Értelmes és megvalósítható határok között az összetétel változtatható.

10.  Lombtrágyaként is használható

Nagyon sok termelő tesz félre pár ezer liter folyékony NPK-t őszi vagy tavaszi állománykezelésre. Ilyenkor azt javasoljuk, hogy minden növényvédelmi vagy lombtrágyakezelésnél 15–20 liter/ha dózisban használják, de már a növényre permetezve. Fagy- és aszálytűrőbbé válik a növény, és a környezeti stresszt is sokkal jobban tolerálja.

Összességében a Vulcan Folyékony NPK-k nem csodaszerek. Használatukkal azonban elmondhatjuk, hogy tettünk egy lépést a talajok megóvása érdekében, és kevesebbet biztos nem fogunk aratni, mint ha szilárd műtrágyát használtunk volna.

A termékekről, akcióról bővebb leírást: www.vulcanagro.hu/folyékony-npk menüpontalatt talál.

Szakmai segítség: 70/905-5000 vagy a www.vulcanagro.hu/kapcsolat

 

Elérhetőség:

VulcanAgro Kft.

Cím: 2092 Budakeszi, Arany János u. 16/5.
Telefon: 70/905-5000
E-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.';document.getElementById('cloak4937f9d99ec8f8fa3bcd08b830eefb17').innerHTML += ''+addy_text4937f9d99ec8f8fa3bcd08b830eefb17+'<\/a>';
Honlap: www.vulcanagro.hu

 

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: