AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

2025-ben ismét szakmai napot szervezett a Limousin és Blonde d’Aquitaine Tenyésztők Egyesülete. Ezúttal a blonde d’Aquitaine fajta került reflektorfénybe, ugyanis február második hetében két nyílt nap keretében a fajtával ismerkedhettek az érdeklődők.

A szakmai programra nagyon sokan jelentkeztek, a két eseményre összesen több, mint száz fő érdeklődő jelentkezett. Jelen voltak törzstenyészetek képviselői, árutermelő gazdaságok vezetői vagy telepvezetői, illetve a fajta iránt érdeklődők, de volt olyan látogató is, aki csak egyszerűen a programot kívánta megnézni. A kivitelezés a szokásos egyesületi nyílt napoknak megfelelően történt. A blonde d’Aquitaine fajta hazájából, Franciaországból érkeztek külföldi szakemberek, akik a bemutató-gazdaságokba látogatva a nyílt napon sok információval szolgáltak a közönségnek.

Bővebben...

A CORINNA sárga húsával és kiváló ízével kedvence a fogyasztóknak, modern erős ellenállóképességei pedig a termelőknek kedves.

ÁLTALÁNOSSÁGBAN

  • A CORINNA egy igen korai érésű (85-100 nap tenyészidejű), B-főzési típusú (főzni való), sárga héjú és húsú burgonyafajta.
  • A vetőgumót a szállítást követően egyből ki kell venni a Big Bag-ből, hogy megőrizzük annak minőségét.
  • N 140-160 kg N/ha beleértve Nmin (Talaj típustól/ területtől/ várt frakciótól függően).
  • P2O5 80 kg/ha
  • K2O 220 - 250 kg/ha (K2SO4 formában kijuttatva).
  • MgO 60 kg/ha
  • Csávázott vetőgumó használata mindig, de a talaj csávázása is általában ajánlott (Azoxistrobin jó védelmet nyújt sok gomba ellen).
Bővebben...

NKFIH minősített TOP 50 kutatási infrastruktúra:

  • Elemanalitika -nagyműszerek: ICP-OES, FAAS, mikrohullámú roncsoló
  • Szerves molekulák analízise: HPLC-DAD, HPLC-FD, aminosav analizátor, GC, GC-MS/MS, mikrolemez olvasó
  • Kaloriméter

Akkreditált terület:

  • élelmiszeralapanyagok, és élelmiszerek
  • takarmány alapanyagok és takarmányok
  • mezőgazdasági talajok
  • növényi minták
  • levélanalízis
  • szerves trágyák
  • fizikai, kémiai, műszeres analitikai és mikrobiológiai vizsgálatok
  • talaj, gabonafélék, takarmányok mintavétele
Bővebben...