AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

Ön, mint gazda mennyit fog kapni a 13 milliárdból?

Ha Ön tavasszal növénybiztosítást köt, akkor állami támogatást is kaphat mellé. Ezt bizonyára eddig is tudta, de olvassa el a cikkben, hogyan működik a támogatás!

Most, 2022 tavaszán várhatóan 13 milliárd forinttal fogja támogatni az állam a növénybiztosítást kötő gazdákat.

Ez azt jelenti, hogy idén is megéri növénybiztosítást kötnie!

Régebben a rendszer úgy működött, hogy az összes biztosítható kockázatot tartalmazó, úgynevezett „A” csomagra a biztosítás éves díjának 65%-át, tehát majdnem kétharmadát kapta vissza állami támogatásként a gazda. Ez tavaly óta 70%-ra emelkedett és idén is várhatóan ennek a közelében lesz.

Ez a 70% az úgynevezett „A” csomagra érvényes. A többi csomagra, a „B” vagy „C” kategóriás növényekre nem, mivel az árak emelkedése miatt nagyobb összegű biztosításokat fognak kötni a gazdák és emiatt nem tudják tartani a korábbi támogatási szintet.

Ezekre a „B” és „C” csomagokra minimum 40% díjtámogatás lesz, ezt a támogatási szintet garantálja az állam. De lehet, hogy magasabb lesz a támogatás, egyelőre nem tudjuk, hogy mennyi.

Ezek az alapok:

 

De miért érdemes hozzánk fordulni?

Éppen a részletszabályok miatt érdemes hozzánk fordulni, azok miatt, amelyek annyira nem ismertek a gazdák számára.

Például, ha valaki egy olyan növényt biztosít (pl. repce), amire jellemzően köt jég + vihar + (esetleg tűz) kockázatot, annak megéri „A” csomagot kötni, mert a támogatási intenzitás az „A”-nál nagyobb valószínűséggel lesz 70%, de a repce „C” kategóriás növény, így ha önálló kockázatokat kötünk, nem garantált a 70% támogatás, „A” csomaggal viszont valószínű.

Ezeket a szabályokat mi ismerjük és alkalmazzuk munkánk során, sőt a szoftverünkkel mindenki kiszámíthatja magának, hogy melyik verzióval jár jobban.

 

Emellett figyeljük a biztosítók akcióit is. Ezért érdemes velünk kalkulálni!

Például most az egyik biztosítónál – korlátozott ideig – nincs önrész a jégkárra, vagy nem minden esetben vonják vissza a növénybiztosítás kármentességi kedvezményét, ha a gazda kárt jelent be.

A díjkalkuláció egyszerű!

Próbálja ki most, a weboldalunkon 5 perc alatt megversenyeztetjük Önnek a biztosítókat és megmutatjuk, hogy melyik biztosítónál milyen díjjal tudja biztosítani a növényeit.

Ezen kívül – ha megadja a telefonszámát és fel is tudjuk hívni – a beszélgetés során fel tudjuk mérni az igényeit és akkor még kedvezőbb ajánlatot tudunk tenni. Megtaláljuk az Ön számára a legjobb növénybiztosítást, mindezt kedvező áron és a lehető legtöbb állami támogatással.

Próbálja ki most a kalkulátorunkat, kattintson a gombra!

 

Elérhetőség:

 

Első Agrárbiztosítási Portál Kft.

Telefon: 1/766-4533; 30/132-6236;
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.agrisk.hu

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: