AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

A Väderstad Components új gyártósort épít a kapacitás növelése érdekében

A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgépgyártó vállalata bővíti a svédországi Överumban található Väderstad Components gyárát. Az eredeti alkatrészek iránti folyamatos növekvő igény miatt a tárcsák gyártásához, egy harmadik gyártósort létesít.

A Väderstad Components a Väderstad Group globális csoportjának része, amely kopó alkatrészeket, például kopóhegyeket, tárcsákat és hengereket, továbbá tartozékokat gyárt minden termékünkhöz. Ahhoz, hogy a lehető legjobb minőséget érjük el a Väderstad Genuine Parts területén egyedi anyagtechnológiai laboratórium működik az Överumban található létesítményben, melyet fémipari szakértőnk és anyagkutatónk, Anders Petersson vezet.

Eredeti alkatrészeink világszerte egyre nagyobb hírnévre tettek szert a gazdálkodók körében, melyek a lehető legjobb illeszkedést, kiemelkedő teljesítményt és tartósságot biztosítják gépeinkhez. Ez az eredeti alkatrészek iránti megnövekedett kereslethez vezetett a gyártósor fejlesztéséhez, amely területen a jövőre vonatkozóan is növekvő tendenciát látunk.

Az elkövetkező öt évre vonatkozó becsléseink átlagosan évi 8%-os növekedést mutatnak eredeti alkatrész üzletágunkban. Ahhoz, hogy ezt kézben tarthassuk és továbbra is képesek legyünk kiváló minőségű kopóalkatrészeket szállítani a világ minden tájára, most egy harmadik tárcsa gyártósorral bővítjük Överumban található gyárunkat – mondta Dan Somlin, a Väderstad Components vezérigazgatója.

Az új gyártósor további kapacitást biztosít a jövőbeli alkatrészigény kielégítésére. Az elmúlt néhány évben a Väderstad jelentős beruházásokat eszközölt termékportfóliójának bővítésében, ami szintén hatással lesz a Components üzletágra.

Az elmúlt néhány évben jelentős beruházásokat hajtottunk végre, amelyektől az elkövetkező években sokat várunk. Tavaly felvásároltuk a sorközművelő gépcsaládot a dán Thyregod vállalattól. 2024 nyarától ezen új sorközművelő kultivátoraink teljes mértékben integrálódnak a Väderstad márkába, ami azt is jelenti, hogy kopóalkatrészeket és pótalkatrészeket fogunk gyártani a gépekhez – mondta Henrik Gilstring, a Väderstad Group vezérigazgatója.

Ezzel az új tárcsa gyártósorral a Väderstad Components összesen nyolc gyártósornak ad otthont az Överumban található üzemében, melynek üzemszerű működése 2025-ben várható.

További információért kérjük, forduljon hozzánk:

Dan Somlin
CEO Väderstad Components

Väderstad Components
+46 493 55 29 29
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A vállalatról

A Väderstad innovatív, nagy hatékonyságú munkagépekkel és technológiával látja el a modern mezőgazdaságot. A mindennapi munkafolyamatok egyszerűbbé tételével javítható a gazdálkodás eredménye, így kíván a vállalat piacvezető szerepet elérni a talajművelés és a vetéstechnológia terén.

A jelenleg 40 országban aktív, családi tulajdonban lévő vállalat központja a svédországi Väderstadban található. 2022-ben a vállalatnál 2000 munkavállaló dolgozott, éves árbevétele pedig 550 millió eurót ért el.

 

 

Vaderstad Kft.
Cím:2475 Kápolnásnyék, Összekötő u. 1.

Telefon:22/709-000
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.vaderstad.com/hu

Väderstad AB

Postadress  Telefon Bank  Organisationsnr: 556944-2808
Box 85 0142-820 00 Danske Bank A/S, SE-103 92 Stockholm Bankgiro: 128-4124
590 21  VÄDERSTAD   Konto: IBAN SE75 1200 0000 0131 6016 6414 Momsreg.nr: SE556944280801

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: www.facebook.com/AgrarvilagMagazin