AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

Osztottunk, szoroztunk!

Jövőbe mutató AHV megoldások a Pusztavámi Tejszövetkezet Zrt.-nél.

A Pusztavámi Tejszövetkezet Zrt. többszöri átalakulás után működik a jelenlegi formájában. A telepen, ahol 496 Holstein-Fríz tehenet tartanak, Zelovics Gábor termelési vezetővel és Szemeti Eszter műszakvezetővel beszélgettünk az AHV megoldásaival kapcsolatos tapasztalataikról.

Nem maradhatunk le

Azért döntöttünk amellett, hogy kipróbáljuk az AHV termékeit, mert fontosnak tartjuk, hogy lépést tartsunk a világ változásaival, fejlődésével. Állandó kapcsolatban állunk az Állatorvostudományi Egyetemmel is, folyamatosan tájékozódunk az új kutatási eredményekről, fejlesztésekről. Úgy gondoljuk, hogy nem rekedhetünk meg egy bizonyos szinten, nyitottnak kell lennünk új dolgokra, mindig próbálkozunk új termékekkel. Nagyon fontos, hogy az állatorvosunk is partner ebben.

Fotó: Szemeti Eszter / Pusztavámi Tejszövetkezet Zrt.Aggódás helyett új megoldások

Mivel a tőgyegészségügyi kihívásokból nagyon sok munka és stressz származott, ezért az egyik legfontosabb feladat az volt, hogy ezekre az esetekre találjunk új, alternatív megoldást. Ez azért is volt sürgető, mert ahol emberek dolgoznak, ott sajnos néha elkerülhetetlen a tévedés is: sok odafigyelést igényelt és gyakori aggódást okozott, hogy biztosan jó tehén kapja-e meg a szükséges kezelést, biztosan leteljen az előírt élelmiszer-egészségügyi várakozási idő, stb.

Mindig nagy figyelmet fordítottunk a tőgy-egészségügyi kihívással küzdő tehenekre, mégis, nálunk is előfordult sajnos, hogy nagyobb mennyiségű tejet kellett megsemmisíteni egy-egy becsúszó hiba miatt.

2021 áprilisában keresett meg minket Dzuró Tímea, az AHV tanácsadója és úgy döntöttünk, hogy adunk egy esélyt az AHV termékeinek.

Emlékszem, volt egy konkrét esetünk: a 9905-ös számú tehén. 45 liter napi tejhozamú állat volt, tőgyegészségügyi kihívásokkal küzdött. „Lógott füle, farka”, rossz általános állapotban volt, 4-5 liter tejet adott. Próbaképpen adtunk neki egy Quick Tablet-et, délelőtt egy Aspi folyadékot, aztán délután is egyet. Másnapra sokkal jobb lett a tehén általános állapota: fényesebb lett a szeme, sokkal élénkebb volt, mint előtte nap. Egy hét viszonylatában a tejhozama először visszatért a korábbi szintre, majd egy hónap után pedig még fölé is ment. Az eredmények meggyőztek bennünket, áttértünk az AHV megoldásaira.

A mérleg nyelve

Az együttműködés kezdetén sokat gyötrődtünk, mert ezek azért nem olcsótermékek. Egy kezelést végig vinni, annak bizony van költsége.

Aztán számoltunk: egyik oldalra állítottuk a hagyományos kezelések mára már igencsak megemelkedett költségeit (általában több kúrára volt szükség) és a selejttej költségét (volt olyan tehén, amit háromszor kellett kezelni, utána jött még a várakozási idő, tehát 8 napi tejet kellett kiönteni).
A hagyományos módszerek ráadásul rengeteg adminisztrációval is járnak: havonta jelentést kell készíteni, mindent meg kell indokolni, különböző teszteket kell végezni. Ez nagyon sok többletmunkát jelent.

A másik oldalon pedig az AHV termékek előnyei álltak: jóval kevesebb lett a selejttej, egyszer elég alkalmazni a termékeket, elnyújtott hatásuk van, nagyobb a biztonság…  

Végeztünk egy konkrét megfigyelést is: 4 hónapon keresztül néztük a „visszajött tejeket”. 

Tőgyegészséggel kapcsolatos kihívás esetén ugye mindenképpen leesik a tejhozam egy időre. A kérdés csak az, hogy mennyire. Megfigyeltük, hogy a hagyományos módszerek alkalmazása során -8,3 liter volt, ami mínuszba ment naponta tehenenként, az AHV termékei esetén pedig ez -3,8 liter volt csak. Tehát majdnem napi 5 liter/nap/állat többletet jelentettek ezek a megoldások 4 hónapon keresztül.

Osztottunk, szoroztunk és a mérleg nyelve végül az AHV felé mutatott: olcsóbbra és hatékonyabbra jöttek ki az általuk kínált megoldások.

Szerencsére még nem ég a ház

Ma már sokkal kevesebb a rizikófaktor a mindennapjainkban, biztonságosabb, egyszerűbb megoldásokat alkalmazunk, és nem csak mi, itt dolgozó emberek, de az állatok is sokkal nyugodtabbak.

Az együttműködésünk óta egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány tehén kapott hagyományos kezelést.

Azóta természetesen mi is szereztünk tapasztalatokat a termékekkel kapcsolatban. Megfigyeltük például, hogy nagyon jót tesz az állatnak, ha tőgyegészségügyi kihívás esetén drench formájában plusz energiát és folyadékot is kap, ezért ma már 20 liter drenchbe teszünk egyszerre 1 vagy 2 Aspit a kihívás komolyságától függően. Ez így hosszútávon hatásos megoldás, legtöbb esetben nem térnek vissza a kihívások. Idén az állatok ráadásul állandó energiahiányban szenvednek, takarmányozási problémáink vannak, kevés a keményítő a takarmányban. Kifejezetten jól jön a plusztámogatás.

Sokan úgy gondolkodnak, hogy amíg nem ég a ház, addig nem kell semmit tenni. Mi ezzel egyáltalán nem értünk egyet. Meg-nyugtató érzés, hogy kihívások esetén nekünk már van új megoldásunk.

Elérhetőség:

AHV Hungary Kft.

Cím: 1117 Budapest, Budafoki út 187-189.
Telefon: 1/617-4747
Honlap: www.ahvint.com

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: www.facebook.com/AgrarvilagMagazin